Friday, October 03, 2014

BANTUAN PERUBATANPerkongsian yang dipetik daripada Facebook.
Sila share.
Jika pesakit tidak mampu menanggung sesuatu kos rawatan tertentu yang memerlukan bayaran, sedangkan ianya sangat perlu, pihak hospital atau Klinik Kesihatan tetap akan meneruskan rawatan.
Tetapi, untuk rayuan pengurangan bayaran atau melangsaikan bayaran rawatan tersebut, salah satu caranya ialah dengan memohon bantuan daripada Tabung Perubatan Pesakit (TPP), Baitulmal, atau Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM).


Untuk mendapatkan maklumat lanjut, pesakit atau ahli keluarga boleh merujuk perkara ini kepada Pegawai Kerja Sosial Perubatan yang ada di semua hospital dan Klinik Kesihatan yang tertentu.

Semoga nota ringkas ini dapat difahami pembaca.


Memahami HIV dengan tepat dapat menyekat penularan dan meningkatkan kualiti hidup infected dan affected people. Kita berperanan memperbetulkan keadaan dan mengelakkan penganiayaan. 


Wallaahu’alam.


"Pertubuhan Positive Warriors Malaysia (PPWM) komited menentang PENGANIAYAAN, STIGMA, DISKRIMINASI, JUDGEMENTAL, DAN MENDIDIK MASYARAKAT secara terbuka."


Disediakan oleh: Kak Da

  
Info Berkaitan:

Facebook Fanpage PPWM:

Laman Web Rasmi PPWM:

No. Akaun PPWM:
Bank: Maybank
Nombor Akaun: 5560 5750 3949
Nama Pemegang Akaun: Pertubuhan Positive Warriors Malaysia

Para pembaca boleh berkongsi pengalaman melalui Facebook AHP Positive Warriors Support Group (Secret Group). Anda juga dialu-alukan menjadi ahli Pertubuhan Positive Warriors Malaysia (PPWM). Untuk menyertai, sila hubungi admins yang berikut:

Abd. Shukor Mohd Yunus: shux@positivewarriors.org
Hishamudin Rahman: carphatz_04@yahoo.com