Wednesday, November 16, 2011

CONTOH SIFILIS FARAJ & ZAKAR


Sila klik imej untuk visual yang lebih jelas.




52 comments:

  1. salam saya nak tanya satu soalan ni. walauppun payah nak dijawab.

    1. Adakah penyakit seperti siftlis ini menyebabkan pesakit terasa amat gatal merenyam-renyam seperti terkena penyakit kudis buta scabies seperti di asrama dulu2 tu ?

    -renault parker JR

    ReplyDelete
    Replies
    1. nape tnye?prnh wt hubungan lepas tu dlm 1 bln-2bln kne gtl2 ke?

      Delete
    2. kadang-kadang symptom ini boleh muncul tetapi disusuli dengan rashes di tapak tangan serta tapak kaki. lepas seminggu, bintik-bintik merah ditapak tangan dan kaki ini akan kering dan berkuping. jika simptom ini muncul kemungkinan anda telah dijangkiti sifilis tahap 3 (3rd degree syphilis). untuk kepastian pergi la berjumpa doktor dan buat ujian darah.

      Delete
    3. t kasih dan tahniah kepada anonymous yg memberikan jawapan dgn cukup baik.

      Delete
    4. Scabies juga common di bahagian groin.... So anda kena check. Scabies atau syphillis

      Delete
  2. Jawapannye tidak.
    Hanya payah nak kencing, mungkin ada campur darah atau nanah.

    Scabies diasrama lain. Faktor2 spt simen,tilam, cadar atau air yang kotor

    Cheers

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam mana kah penyakit ini kita boleh dijangkiti adakah melalui onani( menlancap) atau hubungan sex dengan pelacur ?.

      Delete
    2. macam mana kah penyakit ini kita boleh dijangkiti adakah melalui onani( menlancap) atau hubungan sex dengan pelacur ?.

      Delete
    3. Kalo melancap sorang2, takkan dpt sifilis atau penyakit kelamin lain yang seangkatan dengan nya incik. Nak dpt penyakit ni ialah melalui hubungan sex rambang sama ada sejenis atau tidak tanpa perlindungan. Ni la kot contoh soalan yang terlalu asas macam tuan blog maksudkan tu... ;p

      Delete
    4. CONTOH SOALAN LONGKANG

      Kalo melancap sorang2, takkan dpt sifilis atau penyakit kelamin lain yang seangkatan dengan nya incik. Nak dpt penyakit ni ialah melalui hubungan sex rambang sama ada sejenis atau tidak tanpa perlindungan. Ni la kot contoh soalan yang terlalu asas macam tuan blog maksudkan tu... ;p

      Delete
    5. Enot , orang yang bertanya soalan tu sebenarnya
      dia yang tanya dan dia yang jawab.
      Soalan bodo tapi sendirinyang jawab mcm longkang , tak tau leh ambo nak kato bodo ke pandoi.

      hhaa,...haa,....

      kira ahp tu kira baik boleh uwaaaa , sop , sop

      Delete
  3. aku pernah kena sifilis tp baru tahap satu terus dokter bagi injek 3x dlm masa 3hr brturut2. simptom kat kulit blm nampak, kencingpun msh normal. tp masa buat sex aku merasa bagian sulit panas dan pedih. skrng dah msk 8thn dan ada tes vdrl bbrp kali tp hasil sllu negatif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tade motif la... shj nak bagi tahu kalau ada masalah kat kemaluan trus je jumpa dokter biar kata kat kemaluan tu tak de ape2 benda aneh mcm kutil ke jerawat. tanda ada masalh juga boleh dikesan dg ketika have sex rasa tak selesa, pedih dan panas mcm trbakar. tes darah lagi bgs jadi dokter trus tahu nak brtindak bkn sekedar bagi ubat shj. stengah dokter nih ada yg cuma nak jual ubat shj kan...

      Delete
    2. doktor tugasnya merawat dan dia akan fikir dan cari alternatif ubat mana yang sesuai unurk merawat sesuatu penyakir atau masalah.

      Delete
    3. salam...
      saya ni seorang pengamal seks homoseksual (gay).dan jarang sekali mengamalkan seks selamt dgn menggunakan kondom apabila bersama pasangan.
      masalah yang saya hadapi ialah,bahagian kemaluan saya mengeluarkan cecair seakan2 nanah,walaupun tak banyak,tetapi ianya buat saya tidak selesa.adakah saya telah dijangkiti sifilis dan apakah yang perlu saya lakukan.

      Delete
    4. Pelaku seks tidak selamat lebih2 lagi homeseksual memang sangat mudah terjebak dgn pelbagai penyakit samaada penyakit kelamin/STD malah mengundang virus HIV.

      Berjumpa doktor dan menjalani ujian adalah jalan penyelesaian paling mudah.Jangan malu kalau mahu masa depan anda terjamin.Adik boleh buat carian dalam blog'Aku Hiv+" ini untuk pemahaman apa itu penyakit jangkitan seksual sekaligus berkenaan HIV.

      Nasihat abang , jgn hampiri seks tidak selamat dan bertaubat lah sebelum terlambat. Kerap terdedah dgn gejala dan perlakuan seks songsang mampu membuat kita jadi suka dan degil atau tegar. Kena banyak muhasabah diri , jgn ikut kata hati dan nafsu , jgn tinggalkan solat dan banyak berzikir untuk melawan bisikan syaitan dan nafsu jahat.

      Nafsu tak akan puas selagi tak membunuh dan buat kita mati. Peranan nafsu sangat kuat kalau kita lalai dan alpa umpama diberi betis nak paha , diberi paha nak segala sehinggalah nyawa sekalipun.

      Fareez Fauzi

      Delete
  4. nak tanya bagi pihak kawan, kulit bahagian batu zakar ada berkuping macam kulit kering. ada kahg itu tanda tanda dapat sipilis??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini kemungkinannya penyakit ketuat kemaluan dan salah satu dari penyakit kelamin juga , biasanya siplis jarang menunjukkan tanda2 seperti ini.

      Jangan sekadar meneka2 , lebih2 baik buat ujian darah dan berjumpa doktor untuk mengenali masalah dan mendapatkan rawatan secepat mungkin. Jangan malu.

      Fareez fauzi

      Delete
    2. kulit jadi kering dan menggelupas
      dia kata dia ada guna gambir
      tapi selepas sehari dua tiga mcm tu
      kemaluan rasa panas dan bahang walaupun tak guna gambir

      kulit kering dan menggelupas
      kenapa ya?

      dia kata dia pun susah nak stim dgn tegangnya

      Delete
    3. ermm.. benda paling mudah adalah melakukan ujian ke atas penyakit yang di syaki.

      sifilis mungkin, gonorea pun mungkin..

      Jumpa doktor, secara online sukar untuk kita bantu. Jangan sesekali menyiksa diri sendiri dengan ketidakpastian. WA

      Delete
    4. tak kisah dia kata atau awak yang kata.

      soalan awak tu , elok ditanya dalam soal jawab agama dan masalah seksual atau di blog lain saja.

      Delete
  5. tumpang tanya, kalau di KL, HKL tu ada doktor sakit tuan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak Pasti.. boleh ke HKL terus untuk mendapat kepastian

      Delete
    2. he..he...mestilah ada kalau dah hospital sebesar itu alangkan kat klinik swasta pun bersepah ada. Memang dungu sistem pentadbiran hospital kalau tak ada .

      Tak perlu fikir2 atau meracau , pergi terus

      Delete
  6. kenapa nanah keluar dari zakar

    ReplyDelete
  7. salam semua.. saya cadangkan kepada sesiapa yang mengalami masalah seperti di atas supaya mendapatkan rawatan kaedah rawatan AYURVEDA di LUQMAN HERBS CENTRE, Subang Jaya & Bangi, Selangor. Hubungi Dr Luqman di 014 6332307 untuk maklumat lanjut (Dr Luqman pernah keluar di program REMEDI terbitan TV9).
    Email: luqman_ayurvedic@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. kalau utk ibu mengandung, ujian VDRL utk kesan pykt ni dibuat masa register kehamilan di KKIA.. dan result direkod dalam kad antenatal. jadi, sapa yg pregnant,samada pragnent sblm nikah or slps nikah register la kat KKIA berdekatan ..bkn saja nak twu diagnosis pykt, tp nak tau sejarah kehamilan lalu (kalau multigravida ). Jgn datang bila nak lahirkan anak.. ssh la nak conduct delivery coz tak twu samada da HIV ka,Sifilis ka, hipertenion ka, anemia ka.. sbb nak selamatkan kandungan dan ibu jgak kan.. lagipun, sng dktr nak bg medication yg sesuai ..

    ReplyDelete
  9. g check kalau nak kepastian.. kat makmal hospital kerajaan mmg da check utk siflis.. p register la dulu kt OPD .. check ni melalui ujian darah.. org pggl VDRL.. p kalau dah da simptom, g la dapatkan rawatan yg sebetulnya..

    ReplyDelete
  10. Kalau melakukan hubungan extreme dengan 25 orang berbeza dan separuh daripadanya menggunakan cara yang selamat/safety..dan tahu tahap kesihatan mereka baik..adakah risiko untuk mendapat HIV tinggi walaupun tahap kesihatan baik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya , tetap berrisiko sebab separuh lagi kita tidak tahu status kesihatannya.

      Yang paling penting buat ujian darah dan bertaubat.

      Fareez Fauzi

      Delete
    2. Di area seremban mne dapt rawatan siplis atau ujian darah...
      Leh bantu x...
      Sebab kemaluan sy mempunyai seperti jerawat di bahgian kepala zakar..

      Delete
  11. saya nak bertanya kerana saya kurang faham..adakah beronani(melancap)secara bersendirian boleh menyebabkan penyakit ini berlaku..mohon penjelasan daripada semua..

    ReplyDelete
  12. saya ada mengalami gatal gatal dekat bahagian pepek saya . kalau di garu pedih . tapi gatal sangat . tapi saya ada suruh kaka saya tgk , dye nmpk ada colour putih di lubang pepek saya . adakah ini simtom simtom nye untuk mendapat siflis atau hiv ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org perempuan anak dara pon biasa mempunyai masalah ini, sama ada Candidiasis atau Vaginosis. Tapi kakau memang anda ada buat hubungan seks dgn pasangan yg tak diketahui, anda memang kena check sebab banyak diagnosis yg boleh diberi dgn masalah anda ni

      Delete
  13. Assalamualaikum, maaf menyampuk. Tujuan saya menyampuk kat sini sbb taksengaja terbaca dan ter-observ secara berkhayal dgn setiap soalan2 yg DITANYA saja dgn mode yang terlalu relek dan tonasi sangat2 santai berslaNga utagha. -- some of depa depa pi dok hambat stim pala otak mcm2 sgt. Sampai dok tangkap perasaan jiwa yg dok kacau. Start ja gheta/mot-to tuuu, sok pagi, dan pi teghuih spital, habaq kat kaunter. Saya nak jumpa doctor nak tanya dan check badan yg tengah dok mai problem. Abeh cita... Pikiaq byk2 sgt satgi ermph... Buta ja jadi spark tadak pasai..... Pi ja jumpa.. heh heh.. benda, kalau dah jadi...dan tgh jadi, dan tgh jadi tok dok pikiaq susah. ---- ( yg aku plak dok pulun pi type mcm novel kat sini paseipa? )

    ReplyDelete
  14. kalau bintik-bintik kecil kat sekeliling kpla zakar , adakah i2 juga tnda siflis

    ReplyDelete
  15. siflis ni adakah gtal i bhgian zkar??adakah beromen pom bleh trkena jgk siflis ni??tlong bgi penerangan..gtal di bhgian zkar dan seluruh tubuh...tlong2

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum ..tumpang tanye ..klau slalu tumbuh bisol disekitar alat kelamin dan bontot adakah tu tanda2 hiv? Mintak maaf sy perlukn penjelasan ..tq

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum mf andai soalan sy xsesuai utk ditnya disini,cuma perlukan kepastian shj smada benar ataw x..aa
    Sy baru aktif akn pngambilan dadah yg dpngil 'ais' sbb bnda tue mampu wt study lbih tekun dlm mse yang pnjg,,,sy jugak adew mlakukn hbgn sex tnp mngunakan kondom..pertanyaan sy kt cnie..adekah sy brpotensi trkne aids,siflis,hiv?sbb sex bebas+dadah=hiv+/aids/kncg mnis.sbb luka yg sy alami xcpt kering mcm sllu n seakan brnanah,.....jika sy nk mlakukan pemeriksaan sy prlu brtnya kn bhgian skt puan jugak kew?

    dr yg memerlukan bantuan

    ReplyDelete
  18. salam tumpang tanye...dekat keliling kemaluan sy terdapat bintik2 putih..bintik pituh tu timbul pada beberapa liang roma tempat tumbuhnye bulu pada kemaluan..xde rase gatal tpi sy hairan kenapa ade tumbuhnye bintik tu..sy pun ambil jarum dan pecahkan..tpi kluar darah x banyak lah biji tu sebesar jerat..sy ingat jerawat biase je..adakah itu siflis juge?

    ReplyDelete
  19. Salam tumpang tanya

    Sifilis hanya boleh berjangkit melalui hubungan seks sahaja kan?
    Atau ada cara lain lagi?

    Terima kasih

    ReplyDelete
  20. Kemaluan sy ad bntik sprti jerawat dan mgeluarkan nanah dah 3 hari. Rase skt mase kncing, brjalan n duduk. Mgkin kah siflis?

    ReplyDelete
  21. Kat mana boleh dptkan rawatan selain dr hospital kerajaan

    ReplyDelete
  22. Maaf sy nk bertanya

    Sy seorg isteri n ibu kpd 2 org chya mata.. telah bkahwin hampir 5 tahun.. thun lpas sy dapati suami sy blaku curang kpd sy apabila die mlanggan pelacur.. stelah d desak oleh sy, suami sy mengaku mmg die sering mlanggan pelacur sjak sy sarat mgandung ank ke 2 n dlm tempoh berpantang.. walaupon hati sy teramat sakit ketika itu n sehingga kini masih terasa, pd awalnya sy mohon cerai tp ketika dlm kdaan konflik itu ..sy d sahkan hamil 8minggu mbuatkan sy tpaksa mempertimbangkan semula niat utk bcerai (tp akhirnya kdungan sy ggur akibat stress yg melampau) .. sy menerima suami semula apabila die benjanji utk bertaubat.. persoalan dsini.. sy sering merasa sakit pd kemaluan slpas melakukan hbgan kelamin bsama suami.. terasa pedih , gatal2.. n akan kuar darah sedikit ketika kencing..tp utk beberapa hari shj.. sakit2 tu akn hilang n kembali semula jika sy melakukan seks bsama suami.. sy n suami tlah buat ujian HIV 8bln yg lalu..tp negatif. .skrg sy curiga adakah sy terkena sifilis dr suami? Sedangkan suami x mengalami ape2 simptom.. sy juga khuatir jika suami masih aktif melanggan pelacur di luar yg menyumbang kan penyakit ini d jangkiti..

    Tlg bantu sy.. sy mahu buat ujian tp suami x izinkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila jumpa doktor seberapa segera dan ceritakan masalah puan. Saya lebih bimbangkn jangkitan penyakit kelamin. Itu hak puan jika suami tidak mengizinkan kerana beliau pernah melakukan aktiviti berisiko.

      Delete
    2. Terima kasih tuan atas nasihat yg d beri.. sy akan cuba cr helah utk mdapatkan rawatan lanjutan walaupon tanpa pgetahuan suami..

      Delete
  23. Rawatan secara Holistik utk pesakit HIV,Siflis,Gonorea.Di jamin anda akan berpuas hati dan berkesan.Tempoh rawatan 6 bulan.Pusat Rawatan Fitrah Healthcare Centre No 7 Jln SG 3/1 Pusat Bdr Sri Gombak Batu Caves Selangor. Hubungi Dr Wan 0196676236

    ReplyDelete
  24. Salam nk tye zakar di keliling kulit sblm kepale gatal.biasa nye siap cm daki tpi bewarna putih dn luka cm kna toreh pisau.sy dh beumah tangga.

    ReplyDelete

Sila berikan pandangan positif anda dan semoga segala perkongsian maklumat akan mendapat ganjaran daripada Allah SWT.